Lyxfälla - Massor om lyxfällor

Kul om Lyxfälla

Roligt om lyxfälla

Det finns tyvärr många i samhället som överkonsumerar alla typer av varor. Överkonsumtionen leder till ett dristande självförtroende, dålig hälsa och är direkt skadlig för miljön.

Denna överkonsumtion leder inte sällan till ekonomiska problem vilket kan ge upphov till betalningsanmärkningar hos kronofogden och livslånga ekonomiska bekymmer. Ekonomiska problem är aldrig kul men det känns fantastiskt bra att vända en svår ekonomisk situation till en stabil ekonomi och det är inte alltid så svårt.

Undvik onyttig mat

Undvik onyttig mat Många som hamnar i skuldfällan äter även stora mängder färdigmat. Om två personer äter hämtmat eller lunch ute 7 gånger i veckan kostar detta cirka 50 000 kr/år.

Bränn cigaretterna

Bränn cigaretterna Ett par där båda röker ett paket cigaretter om dagen satsar cirka 40 000 kr per år att bli sjuka, slöa och dö i förtid. Ingen bra investering!

Kortvarig skönhet

Ytlig skönhet Det är inte ovanligt att yngre kvinnor lägger 50 000 kr per år på sitt utseende genom botox, förlängningar är hår, naglar och ögonfransar.

Långvarig skönhet

Långvarig skönhet Det är allt mer vanligt med att satsa på mer varaktig skönhet så som tatueringar, permanent hårborttagning eller skönhetsoperationer. Detta kan lätt leda till kostnader på fler 100 000 kr under en livstid.

Motorer

Motorer Många killar som hamnar i lyxfällan har ett stort intresse för bilar, motorcyklar eller bilstyling. Detta kostar inte bara i inköp utan även i underhåll och försäkringar. Bästa investeringen i fordon är att köpa en lätt elmotorcykel som har låga drifts- och underhållskostnader.

Resor

Resor Att köpa en resa på avbetalning eller med lånade pengar är aldrig ett alternativ. Spara alltid ihop pengarna innan du ens beställer en resa och tänk på att du också måste ha sparat ihop för omkostnader på platsen också.


Mer fakta om lyxfällor

Här kan du hitta mycket mer skrämmande fakta om lyxfällorna som du kan hamna i men även goda råd hur du bryter förbannelsen av överkonsumtion och lyx.Meny - Lyxfälla
Till förstasidan på www.lyxfalla.seHögst upp på sidan om lyxfällaLängst ned på sidan om lyxfälla
SverigeUtomlandsBästNyheter